Begin 2010 biedt Commundo weer een reis aan naar Brazilië. Hierbij organiseren deelnemers sport- en spelactiviteiten voor kinderen uit sloppenwijken. Zo worden bij de kinderen het gevoel van eigen waarden en sociale waarden versterkt. Hierdoor wordt meegeholpen aan het beter functioneren van de gemeenschap.

Na het vrijwilligerswerk is er een rondreis. Onder leiding van een Nederlandse reisgids die in Brazilië woont, bezoek je mooie plekken van het land. De reisgids spreekt dus zowel Nederlands als Portugees.

Deze reis is zo gepland dat het net is afgelopen voor de carnaval begint. Hier is dus een goede combinatie mogelijk met het vieren van carnaval. Het verblijf kan op eigen kosten verlengd worden, zodat mensen carnaval kunnen vieren na afloop van het project.

Commundo is een organisatie die vrijwilligersreizen voor groepen naar landen in Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Azië en in Roemenië organiseert. Hierbij doen de deelnemers twee weken vrijwilligerswerk bij een NGO in het betreffende land. Er zijn sociale projecten, waarbij deelnemers bijvoorbeeld twee weken meehelpen in een crèche, in een dorpsgemeenschap of activiteiten organiseren voor kinderen uit sloppenwijken. Ook zijn er natuurprojecten waarbij deelnemers helpen in opvangcentra voor inheemse dieren. Na de twee weken vrijwilligerswerk, is er een rondreis.

Data: 23 januari - 13 februari

Reissom: € 1500 (excl. vlucht)

Indicatieprijs vlucht: € 950

Meer informatie over deze reis op http://www.commundo.nl/reizen_en_vrijwilligerswerk/brazilie/reizen/jongeren_in_beweging/reisbeschrijving.html of 033-4651233